Внасят в Общината подписката за осигуряване безопасността на русенци

2
Русенци настояват за активни действия за сигурност
Русенци настояват за активни действия за сигурност Снимка: Velislav Varbanov

Подписка с искания за мерки за безопасност на местата, където русенци прекарват свободното си време и спортуват, ще бъде внесена в Общината, с искане за разглеждане от кмета и разглеждане на следващо редовно заседание на общинския съвет.

Тя е инициирана от сдружение Runners Of Ruse, като събирането на подписи започна миналия вторник, по време на масово бягане по маршрута на убитата журналистка Виктория Маринова. В документа се настоява предложените мерки да бъдат реализирани незабавно. А те са следните:

1. Монтиране на видео наблюдение поне на всички входно-изходни точки на всички паркове, алеи и места, които се използват за спорт и отдих.

2. Присъствие на служители на охранителна полиция и/или КООРС с работно време до 22ч. в периода април – септември и 20ч. за октомври-март, във всички паркове, алеи и места, които се използват за спорт и отдих.

3. Активни действия и охрана от представителите на охранителна полиция и/или КООРС във всички паркове, алеи и места, които се използват за спорт и отдих, като се следи за агресивно, непристойно поведение на граждани, както и за възпрепятстването на свободното движение на хора от хора, животни и автомобили.   

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари