Изпратиха на МОСВ подписката срещу инсинератора в Гюргево

1
Близо 7 600 русенци се подписаха в нея с отрицателно становище
Близо 7 600 русенци се подписаха в нея с отрицателно становище Снимка: Община Русе

Близо 7 600 русенци се подписаха в нея с отрицателно становище

7560 подписа на русенци събра становището против изграждането на инсинератор за медицински отпадъци на територията на община Гюргево за последните 3 седмици. То бе изработено от граждански сдружения и бе разпространявано масово в града. Тя е изпратена по надлежния ред от представители на сдруженията до Министерството на околната среда и водите, съобщиха от Община Русе.

Припомняме, че това е втора подписка на русенци, след като инвеститорът, свързан с изграждането на инсинератора, актуализира и преработи своя доклад за оценка на въздействието върху околната среда (ДОВОС) в съответствие с коментарите от българска страна.

Преди броени дни кметът на Община Русе Пенчо Милков изрази категоричната си позиция си относно намеренията на инвеститора за реализирането на проекта, като изпрати на министър Юлиан Попов свое отрицателно становище. В него той заяви, че независимо от извършената корекция по изготвения ДОВОС за проекта, по същество не се променят видът и характерът на планираната дейност по инвестиционното предложение, респективно не се ограничава и/или минимизира рискът от отделяне на емисии в атмосферния въздух в трансграничен контекст.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    до 2-ри
    Участвам от август.Името ми е там и ЕГН.За сега революция няма.,А ти как участваш?
  • 3
    3
    Майя
    Русе има фабрики и цехове , които също замърсяват въздуха. Русенци доволни ли са от този факт ? Бъдещия екарисаж евентуално ако го натресат ще бълва гадости и на румънците. Румънците не се ли усещат че ги клатят ? За да е чист въздуха в Русе , трябва да няма химически заводи и разни техногенни замърсители , а само чисто производство с висока добавена стойност. Тежката химия вече не е на мода. По цял свят тези заводи ги набутват на страни от третия свят. Русе не е град в третия свят.
  • 4
    2
    До 1
    Хубави предложения. А ти с какво точно ще участваш, че не стана ясно? Или само мъдри съвети?
  • 4
    1
    ДО ПОДПИСАЛИТЕ СЕ 7600
    Тези подписали ли се да се съберат пред общината и после пред завод замърсител.Да минат по "Дунав Мост" и в Гюргево с Румънците заедно.Всички тези 7600 да се подпишат в писмо до Европейският Парламент.Поканете журналисти от западни телевизии на пресконференция.Да се направи комитет и да съберем средства за тези които ще отидат да представят Русенци.Без пари не става.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари