Владимир Путин ще пропусне великденската служба

1
Президентът на Русия ще запали свещ в параклиса в московската си резиденция Ново Огарьово, където живее и работи в момента
Президентът на Русия ще запали свещ в параклиса в московската си резиденция Ново Огарьово, където живее и работи в момента Снимка: kremlin.ru / архив

Президентът на Русия Владимир Путин ще пропусне тази година великденската служба, но ще посети и ще запали свещ в параклиса в московската си резиденция Ново Огарьово, където живее и работи в момента, съобщи днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Премиерът Михаил Мишустин ще посрещне Великден вкъщи, информира неговият прессекретар Борис Беляков, предава БТА.

Пламък от Благодатния огън ще бъде доставен в Русия от пратеници на обществения фонд „Андрей Първозвани“ с благословението на руския патриарх Кирил. Заради карантинните ограничения традиционното посрещане на летище „Внуково“ в Москва е отменено и огънят ще бъде доставен директно в катедралата „Христос Спасител“ за великденското богослужение, което също ще се състои при закрити врати. Предаването на огъня в други храмове ще стане възможно, едва щом бъде вдигнат режимът на самоизолация, обявен в Москва до 1 май, добавя ТАСС.

Огромното мнозинство жители на Русия - 84 на сто, подкрепят препоръката да се ограничи посещението на храмовете по време на религиозни празници, включително Великден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари