Путин поздрави православните християни за Великден

0
Президентът на Русия Владимир Путин поздрави православните християни и всички граждани на Русия, отбелязващи Светото Христово Възкресение
Президентът на Русия Владимир Путин поздрави православните християни и всички граждани на Русия, отбелязващи Светото Христово Възкресение Снимка: БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин поздрави православните християни и всички граждани на Русия, отбелязващи Светото Христово Възкресение, предаде ТАСС, цитирани от БГНЕС.

"Великият празник Пасха събужда най-добрите чувства в сърцата на милиони вярващи, обединява ги около непреходните духовни ценности на православието, на многовековните исторически и културни традиции на нашия народ", отбелязва Путин в обръщението си.

Той набляга на огромната съзидателна роля на руската православна църква в областта на просвещението и благотворителността, укрепването на нравствените ценности на обществото и възпитанието на подрастващото поколение.

"Църквата прави много за решаване на насъщните социални проблеми, за съхраняването на междунационалния и междурелигиозния мир. Тази работа заслужава дълбоко и искрено признание", изтъква руският президент.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари