Венци Боксьора е пребил и свидетел в спецсъда

0
Венцислав Дамянов е осъждан за грабежи, побои, изнудване, дрога и шофиране без книжка, хвалел се, че е прокурорски свидетел и ще му се размине
Венцислав Дамянов е осъждан за грабежи, побои, изнудване, дрога и шофиране без книжка, хвалел се, че е прокурорски свидетел и ще му се размине

Венцислав Дамянов е осъждан за грабежи, побои, изнудване, дрога и шофиране без книжка, хвалел се, че е прокурорски свидетел и ще му се размине

Венцислав Дамянов - Венци Боксьора, който малтретира жителите на софийското село Световрачене, е подсъдим за участие в наркобанда в Специализирания наказателен съд, осъждан е за грабежи, изнудване, побои, разпространение на дрога и шофиране без книжка, пише в. “24 часа”. 36-годишният мъж е лежал в затвора няколко години.

На 27 април 2018 г. в спецсъда се провеждаше поредното заседание по дело за разпространение на наркотици срещу Дамянов и други знакови бандити от София. Магистратите разпитваха свидетеля Теодор Томов. След като заседанието приключи, Дамянов и Томов се срещнали в двора на съда.

Ще те убия, ако пак дойдеш да свидетелстваш”, изкрещял неочаквано Боксьора срещу мъжа и започнал да го удря с юмруци в лицето. След като му нанесъл 2-3 удара и докато пострадалият повика съдебните охранители, за да се намесят, Дамянов вече е избягал. След този случай в двора на съда сложиха камери и засилиха мерките за сигурност.

Името на Боксьора нашумя отново с ареста му заради поредния пребит от него човек, този път в село Световрачене, където се установил наскоро. Кадри от охранителни камери показват как издевателства над кръчмар, когото завлякъл в местното казино, удрял го, разпитвал го за хора от селото и се заканил да го убие. Преди това си взел 2 бутилки уиски от заведението, без да ги плати. Заради поредното дръзко нападение Венци Боксьора е арестуван.

Местните хора твърдят, че постоянно ги тормозел, но не смеели да се оплачат, защото ги било страх от него. Мъжът се хвалел, че е прокурорски свидетел и ще му се размине, разказаха негови съселяни пред Нова тв.

Кадри от камера запечатали как Боксьора влачи за косата сервитьорка в същото заведение.

Засега буйният клиент на Темида е оставен за постоянно в ареста заради новите обвинения.

Потърпевшите се опасяват, че нищо няма да се случи и съвсем скоро той ще бъде пуснат и може да се саморазправи с тях.

Един от пострадалите има психическо разстройство заради нанесения върху него побой. В същата вечер Венцислав малтретирал и магазинерка. Хората в селото са наплашени от него и дори не влизат в заведенията”, разказват местните.

Момиче допълва, че дори е нападал органите на реда, служителите на СОТ ги е повдигал. Друг човек признал, че Венцислав го е закарал на язовир и с дълъг побой е искал да го принуди да работи за него и да стане дилър. След случилото се пострадалият започнал да хърка. Подал е жалба, но без никакъв резултат.

Друг потърпевш също е бил набит, защото отказал да работи за него. Преди няколко месеца жалбата е подадена, но пак нямало никакви последствия за насилника.

Още една негова жертва споделя, че бил пребит от криминално проявения, но въпреки това полицаите задържали и него, казвайки, че пострадалият е предизвикал побойника.

Собственици на местни заведения обясняват, че фалират, защото хората са наплашени и не влизат, когато видят Дамянов в баровете.

Жителите на Световрачене се надяват да се вземат адекватни мерки. Потърпевшите са много, но има и такива, които не смеят да се оплачат и не пускат жалби. Страхуват се от последствията.

Криминалната кариера на Боксьора започва още през 2006 г. Тогава е обявен за издирване от МВР заради побой.

В последните години е ставал свидетел на прокуратурата срещу наркобоса Димитър Желязков - Митьо Очите и сина на Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския, който е обвинен в подготовка за убийствата на прокурори и полицаи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари