Великобритания вън от ЕС и без гласуване в парламента

0
Премиерът е абсолютно категоричен, че британското общество е гласувало и сега тя ще се заеме да изпълни Brexit
Премиерът е абсолютно категоричен, че британското общество е гласувало и сега тя ще се заеме да изпълни Brexit

Британският премиер Тереза Мей ще стартира официалната процедура по излизане на Обединеното кралство от ЕС без гласуване в парламента, пише "Дейли Телеграф".

Според опоненти на Brexit, тъй като резултатът от референдума от 23 юни е с препоръчителен характер, той трябва да бъде одобрен и от двете камари на парламента.

Според източници на изданието Мей вярва, че решението е окончателно и няма да даде шанс на противниците си да спрат излизането от съюза. "Премиерът е абсолютно категоричен, че британското общество е гласувало и сега тя ще се заеме да изпълни Brexit", твърди информатор от Даунинг Стрийт. 

Според „Дейли телеграф“ премиерът вече се е допитала до правителствените юристи и те са преценили, че няма пречки пред взетото решение.

Вестникът предполага, че една от причините за решението на премиера е очевидното мнозинство в двете камари на парламента на привържениците на оставането в ЕС. В Камарата на общините (долната камара), например, срещу Brexit агитираха 480 от общо 650 депутати. Следователно може да минат години, докато правителството получи одобрение от долната камара на парламента да задейства Член 50.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари