Десетки хиляди изригнаха в Лондон: Обичаме Европа. Оставаме!

0
Протестиращи срещу резултатите от референдума в Англия излязоха по улиците на Лондон
Протестиращи срещу резултатите от референдума в Англия излязоха по улиците на Лондон

Десетки хиляди граждани излязоха по улиците на Лондон в знак на протест срещу резултатите от референдума, чрез който беше решено Великобритания да напусне Европейския съюз, предава Би Би Си, цитирани от Агенция "Фокус". 

Демонстрантите, които се включиха в организираната в социалните мрежи инициатива „Марш за Европа“, издигнаха плакати с надписи „Бримейн“ и „Обичаме Европа“. Общо 52% от гражданите на Обединеното Кралство подкрепиха брекзита в референдума, проведен на 23 юни. Противниците им бяха 48 %.

Известният британски сатирик Марк Томас, който е един от организаторите на протеста, заяви, че с него иска да изрази „своя гняв и необходимостта от това да се направи нещо”. По думите му, между 20 000 и 40 000 души са дошли на събитието. „Бихме приели резултатите от референдума, ако играта се играеше честно по правилата. Кампанията обаче бе пълна с дезинформация и хората трябва да направят нещо с чувството си на неудовлетвореност”, каза още той.
 
Повечето протестиращи са младежи. Мнозина от тях се бяха наметнали със знамето на ЕС. Те също скандираха „Какво искаме да направим? Да останем в ЕС”, отправяйки се към политическия район на Уестминстър. „Много бях учуден от вота. Сериозно съм притеснен за моето бъдеще. Участвам за да изразя моето недоволство. Приемам резултатите, но искам да покажа, че не ги приемат тихо и със смирение”, каза 25-годишният Натаниъл Самсън.  

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари