Върнахме се за две седмици в България и ето какво стана

1
Близките на пострадалите деца все още не могат да преодолеят шока след инцидента
Близките на пострадалите деца все още не могат да преодолеят шока след инцидента Видео: bTV

Прокуратурата поиска постоянен арест за собственичката на ротвайлерите, които вчера нахапаха три деца и дядо им в село Железница.

17-годишният й син, който също прекара нощта в столичното 8-мо районно, остава под надзора на Детската педагогическа стая. Същевременно стана ясно, че две от ранените момчета остават в "Пирогов". Близките на пострадалите деца все още не могат да преодолеят шока след инцидента, информира bTV.

"Преди почти 5 години цялото ми семейството се изнесе в Англия и се върнахме само за 2 седмици децата да се порадват на баба си и на дядо си. И ето това се случва в тая държава, защото е абсолютно беззаконие. Няма никакъв закон, дори и да има, няма кой да следи дали се спазва. Кучета се разхождат накъдето се обърнете”, каза бащата на пострадалите деца Владимир Илиев. Чичото Милчо Георгиев закарал до „Пирогов” пострадалите момчета.

Животните са добре гледани и не са проявили агресия нито при залавянето, нито при престоя си в приюта. „От Симеоново до Железница са 13 км, възможно е да са дошли по пътеката”, каза Дойчин Сремкин, кмет на селото.

Кучетата са откарани до Железница в петък и са пуснати в гората, предполагат разследващи. По информация на bTV - причината е, че не за първи път проявяват агресия.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари