Ванга е знаела кога ще умре

0
Преди последния си рожден ден Ванга заповядала на своя приятелка да присъства на него
Преди последния си рожден ден Ванга заповядала на своя приятелка да присъства на него Снимка: Фондация "Ванга"

"Леля Ванга знаеше кога ще си отиде. На последния си рожден ден, преди да почине, се обадила на близките си хора и настоявала да дойдат на последния й рожден ден."

"Преди една година нейна приятелка разказа тази история. Тя за съжаление почина. Но тогава леля Атедже разказа как преди последния рожден ден на Ванга, преди тя да почине, пророчицата й се обадила по телефона и й наредила, направо й заповядала да отиде на рождения й ден. Атедже й отказала, защото имала други планове. Леля Ванга се скарала на приятелката си и обяснила, че трябва да дойде, защото това ще е последният й рожден ден. Ванга си е знаела какво предстои", разказа човек от екипа на къщата музей на пророчицата в Петрич, цитиран от България Днес.

Вчера в музея честваха 106 г. от рождението на пророчицата. Относно рождената й дата се водят спорове, тъй като някои твърдят, че е на 31 януари, а други на 3 октомври, когато честват от фондация "Ванга". В къщата музей на пророчицата почитат и двете дати.
"Отбелязваме и двете дати, но сме с по-голям афинитет към 31 януари, защото самата Ванга приживе е считала този ден за свой рожден ден" - обясни вчера Сотир Иванов, началник на Историческия музей в Петрич.
Местните пък са категорични, че пророчицата е празнувала винаги скромно своя рожден ден.

"Живееше по скромен начин във всички аспекти на живота си. Носеше скромни дрехи, обичаше дори повече постно да яде, месо почти не хапваше освен на сватби и кръщенета. На рождените си дни също беше така. Нямаше някакви угощения или торти. Днес за рождената й дата дойдоха в къщата музей много руснаци, които традиционно я почитат. Приживе на рождения си ден канеше само най-близките си хора, приятелките си. Ванга имаше най-различни приятели - туркини, християнки, няколко жени от циганското съсловие. Не делеше хората на съсловия, а на добри и лоши", обясниха още от екипа на къщата музей в Петрич.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари