Валентин Йорданов: Трябва да накараме младите да влизат в залите

0

"Младите не искат да се занимават със спорт. Ние сме тези, които трябва да ги накараме да влизат в залите. Не навсякъде условията са добри. Ако успеят да станат тези зали, които се правят и има по-добри тренировъчни зали, може да привлечем и повече деца".

Това сподели днес президентът на БФ Борба и зам.-председател на Българския олимпийски комитет Валентин Йорданов.

Той бе сред официалните гости на деветото поредно издание на международния турнир по свободна борба за кадети и кадетки "Русенски легенди".

Организатори са местният клуб "Юнак - Локомотив" и БФБорба със съдействието на Община Русе.

Турнирът се провежда в чест на известните борци Иван Илиев, Огнян Николов, Валентин Йорданов, Валентин Гецов, Рахмат Сукра, Валентин Савов.

Кадети и кадетки от Румъния, Молдова, Гърция, Германия, Турция, Македония и цяла България мерят сили на надпреварата в зала "Дунав" в Русе.

Кметът на Община Русе Пламен Стоилов откри днес официално турнира и получи специален плакет от организаторите.

Специални награди заслужиха още част от спомоществователите на "Русенски легенди" и Станка Златева, която освен гост на състезанието бе и край тепиха при битките на кадетките от националния отбор на България.

"Турнирът в Русе е последна проверка преди предстоящите Европейско и Световно първенство в тази възраст.

Може да се каже, че той ще е определящ за състава, с който България ще бъде на Европейското първенство през другия месец", коментира Валентин Йорданов.

Той отчете резултатите от провелите се наскоро Европейски игри в Баку, като етап от подготовката и за най-големия форум - Световното първенство в Лас Вегас през септември.

В тази връзка той си пожела по-добро представяне на всички национални състезатели в САЩ, където на практика ще могат да бъдат спечелени и първите квоти за Олимпийските игри в Рио.

Олимпийският и седемкратен световен и европейски златен шампион Йорданов сподели, че възлага големи надежди и на представянето на Елина Васева и Тайбе Юсеин, от които също се очаква медал на шампионата на планетата.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари