Липса на персонал: 90% от хотелите по морето затварят след Великден

1
Хотелите, които ще отворят за Великден, след това ще затворят
Хотелите, които ще отворят за Великден, след това ще затворят

Хотелите, които ще отворят за Великден, след това ще затворят

90% от хотелите по морето, които отварят от 1 май заради Великденските празници, след серията от почивни дни ще затворят. Това коментираха от Регионалната туристическа камара в Бургас.

Хотелите, които ще отворят за Великден, след това ще затворят. Ще има едно кратко затваряне, заради липса на персонал и съответно ще има една дупка от туристи, преди да започне активният сезон", каза Диляна Цонева, председател на Регионалната туристическа камара в Бургас.

Според хотелиерите по морето приетите от парламента промени в Закона за чужденците, с която се улеснява издаването на визи за работници от трети страни, са твърде закъснели.

„Е, късно е! Колеги съобщиха, че техни бъдещи работници чакат от 20-30 дни по посолствата и консулствата", коментира хотелиерът от Слънчев бряг Янчо Парушев.

Радостин Дачев, който има хотел в Несебър, коментира, че има голямо забавяне на издаването на работни визи. Вносът на работна ръка от трети страни, предимно от Бангладеш, Пакистан, Индия, се бави поради липса на капацитет на нашите консулства по места.

„В момента в Индия има 4 000 души, които чакат за издаване на работни визи", заяви Радостин Дачев, цитиран от БГНЕС.

За Великденските празници по морето се очакват най-вече български и румънски туристи. Заради прогнозите за дъждовно време, най-предпочитани са хотелите със СПА центрове. Плажният сезон официално се открива на 1 юни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    Путин Хуйло
    Не само персонал няма заради липсата на адекватно заплащане! Няма КЛИЕНТИ! Всички нормални вече от години почиват в Гърция и Турция заради цените, условията и обслужването! Мутрагените по Бетономорието ДГД!
  • 6
    3
    Русе
    Персонал има. Пари не давате. Това е истината. Искате да наемете за 3 месеца на 1200лв заплата, но няма как да стане. Или увеличавате заплатата , или правите заетостта 12месеца. Искате за 3 месеца да станете милионери. УСПЕХ!!!
  • 6
    2
    123
    90% от мутри, паразитиращи на гърба на държавата, неплащащи данъци, продаващи основно стари храни и такива с изтекъл срок на годност, експлоатиращи до краен предел персонала, и задължителни лъжи около заплащането. Поведението им се обръща срещу тях най-сетне. Страхотна новина.
  • 11
    1
    88
    ЗАЩО ЛИ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари