В Русе осъдиха турски гражданин за контрабанда!

0
Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда
Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда Снимка: Дарик Русе

Окръжният съд в Русе е одобрил споразумение между турски гражданин и окръжната прокуратура за престъпление, извършено на 12-и и 13-и юни 2015. Първият ден мъжът пресякъл турско-българската граница при ГКПП „Капитан Андреево“ с камион, пълен с контрабандни стоки.

Там той не бил заловен, но това се случило на 13-и юни на ГКПП „Дунав мост“, при опит на мъжа да напусне България и да влезе в Румъния, натоварен с 21 125 копчета, няколкостотин части за автобуси и тежкотоварни автомобили, около 300 чифта спортни обувки, стотици метри плат; също така портфейли, дамски чанти, трикотажни блузи, ризи, завивки, над 400 бутилки тоалетна вода и др., на обща стойност 56 221,50 лева.

Мъжът се признал за виновен и сключил споразумение с държавното обвинение. Той получил присъда от 2 години условно, с изпитателен срок 4 години, като възпитателната работа по време на него е възложена на служителите на Главна дирекция „Гранична полиция” при МВР.

Тъй като било преценено, че при налагането на глобата, тя ще е несправедливо голяма, санкцията била определена по реда чл. 55 от Наказателния кодекс. Той дава възможност, когато съдът прецени, че дори най-лекото предвидено в закона наказание е прекалено тежко, да се даде такова под минимума. Така, вместо с 56 221,50 лева, мъжът бил глобен с 10 000 лева.

Контрабандираните стоки пък се отнемат в полза на държавата, но не и камиона, тъй като магистратите преценили, че стойността му не съответства на тежестта на престъплението.

Мъжът трябва да покрие разноските, направени до досъдебното производство. В случай, че присъдата му бъде приведена в ефективно изпълнение, от него ще бъде приспаднато времето, през което е бил задържан.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда. 

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари