Мъж, опитал да пренесе 35 кг хероин през Дунав мост, се споразумя със съда

0
О. Ш. прие да изтърпи осем години лишаване от свобода при първоначален строг режим
О. Ш. прие да изтърпи осем години лишаване от свобода при първоначален строг режим

Подсъдимият за опит за контрабанда на 35 кг хероин сключи споразумение

Със споразумение приключи насроченото за днес разпоредително заседание по делото срещу О. Ш., обвинен за опит да пренесе през границата на страната хероин на стойност 3 181 320 лв. Подсъдимият се отказа от разглеждането на делото по общия ред и прие да изтърпи общо наказание в размер на осем години лишаване от свобода при първоначален строг режим и глоба в размер на 100 000 лв.

О. Ш. е български гражданин със средно образование, осъждан и преди, но реабилитиран по право. Съгласно споразумението, той се признава за виновен в това, че на 11.12.2019 г. е извършил две престъпления: направил опит да пренесе през ГКПП „Дунав мост“ 35,348 кг хероин, като предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък; държал с цел разпространение това високорисково наркотично вещество. За първото престъпление е определено наказание лишаване от свобода за срок от осем години и глоба в размер на 100 000 лв., а за второто – четири години и 10 000 лв. глоба. Съгласно разпоредбите на закона, двете наказания се групират и О. Ш. следва да изтърпи по-тежкото - лишаване от свобода за срок от осем години и глоба в размер на 100 000 лв.

Състав на Окръжен съдРусе счете, че споразумението не противоречи на закона и морала и го одобри, като приспадна времето, през което подсъдимият е бил задържан под стража от 12.12.2019 г. О. Ш. следва да заплати и разноските по делото в размер на 3 771,46 лв., а наркотикът и автомобилът, в който е бил натоварен, са отнети в полза на държавата.

Споразумението е окончателно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари