В РУ „Ангел Кънчев“ откриха инициативата „Иновационен лагер 2016“

0

Днес, в Русенски университет „Ангел Кънчев“ се състоя откриването на инициативата „Иновационен лагер 2016“, който се провежда в Световната седмица на предприемачеството.

Сред присъстващите бяха зам.-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева, ръководителят на Клуба по предприемачество Нели Тихомирова, директорът на ПМГ „Баба Тонка“ Митко Кунчев, студенти, преподаватели и гости. Представителството на журито беше в състав: доц. д-р Десислава Атанасова - декан на факултет „Природни науки и образование“, доц. д-р Румен Русев - ръководител на катедра „Информатика и ИТ“, гл. ас д-р Свилен Кунев от факултет „Бизнес и мениджмънт“ и Вихрен Ганев – софтуерен инженер и представител на Startup Factory Русе.

Г-жа Кръстева връчи поздравителен адрес от името на кмета Пламен Стоилов на г-жа Тихомирова и се обърна към присъстващите с думите: „Адмирации към всички вас – най-будните деца и към вашите усилия и стремеж да се борите за различни каузи. Община Русе е единствената българска община след Столична Община с приета Иновационна стратегия за интелигентна специализация, която цели до 2025 г. Русе да се утвърди като град на знанието. Бъдете креативни и на добър час.“

„Иновационен лагер 2016“ е най-значимото събитие на клуба по предприемачество „Успешните хора“ при ПМГ „Баба Тонка“ – Русе. В него участват ученици от 10 до 12 клас, а университетът, като домакин, предоставя оборудваните си зали за провеждането му. Тази година има рекорден брой отбори – 15 на брой, заради големия интерес.

Иновационният лагер развива предприемаческите нагласи на младите хора, като ги мотивира да бъдат изобретателни и да поемат рискове. Това е нов образователен подход, който е разработен от Джуниър Ачийвмънт – Янг Ентърпрайз Европа.

В Световната седмица по предприемачество ПМГ „Баба Тонка“ ще се включи с редица събития – открити уроци, иновационен лагер и други предприемачески дейности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари