В детска градина "Червената шапчица" отбелязаха 144 години от гибелта на Апостола

2

Днес децата от ІV подготвителна група на детска градина „Червената шапчица“ заедно със своите учители г-жа Златанова и г-жа Андреева отбелязаха 144 години от смъртта на Апостола на свободата Васил Левски.

Децата взеха участие във викторина и бяха разделени на два отбора, за да изберат име на своя отбор. Те трябваше да подредят пъзел и да назоват чий е образа, получен при подреждането му. Така единият  отбор получи името „Христо Ботев“, а вторият отбор „Васил Левски“.

Отборите отговаряха на въпроси, свързани с живота и делото на Васил Левски, рецитираха стихове за него и разпознаваха текстове от произведения, посветени на делото му.

Гости на малките родолюбци бяха членове на регионален клуб „Ангел Кънчев“ към Национален клуб „Традиция“. Те разказаха за облеклата си, за знамето и оръжията, които носеха - използвани по време на Освобождението. Като награда за знанията си за Апостола, децата се докоснаха до старинните предмети, като някои от тях се заклеха както са правели тогавашните революционери - над револвера, камата и Библията и целунаха знамето с надпис „Свобода или смърт“.

След това всички гости се насладиха на изложбата от детски рисунки посветени на Левски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари