В автентични облекла плава екипажът на древния римски кораб, акостирал в Русе

0
Плавателният съд е точно копие на луксория
Плавателният съд е точно копие на луксория Видео: NOVA

Плавателният съд е точно копие на луксория

Реплика на древен римски кораб пътува по Дунав от извора до устието на реката. Плавателният съд е точно копие на луксория, с каквито през 4 век са охранявали Римската империя по Дунав. Една от последните спирки на кораба е Русе.

В кораба пътуваме общо 15 души, плюс един капитан. В тази бройка са шестима българи, 4 австрийци, по двама ирландци и американци и една англичанка. Приключението минава отлично. През цялото време сме добре нахранени и подслонени. Гребем и се радваме на пейзажа”, каза Йоан. Хората от екипажа са облечени с автентични облекла, информира NOVA.

Лодката е създадена по трансграничен проект. „Това е един грандиозен проект, който стартира още през 2020 г. Това е една демонстрация, че римският период трябва да излезе на показ”, обясниха от Асоциацията на дунавските общини.

Пътуването, започнало през юли, ще завърши в Румъния.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    colibri
    Редактор Георгиева, заглавието се нуждае от корекция-показаните облекла и оръжия няма как да са"автентични"- биха изглеждали по друг начин. Няма как корабът да е реплика, а облеклата-автентични. Все пак говорим за Римската империя,нали? :)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари