Управляващите пускат "видимите резултати" в луксозен сборник за 84 000 лева

0
Изданието ще “показва” постиженията от усвояването на евросредства
Изданието ще “показва” постиженията от усвояването на евросредства Снимка: Дарик / Архив

Правителството обяви обществена поръчка за изработка на луксозно издание, в което да бъдат представени “видимите резултати” от стария програмен период на усвояване на еврофондовете 2007-2013 и проектите през настоящия 2014-2020 г.

Стойността на поръчката е 70 000 лв., без ДДС, а кандидати имат срок едва до 21 юли 2016 г., за да подадат оферти, предаде БГНЕС.

От документацията не става ясно защо трябва да се изготвя подобен алманах, чиято цел е сходна с предизборния слоган на ГЕРБ от миналогодишните местни избори. Още повече, че официално старият програмен период приключи още в края на 2015 г., а новият стартира преди две години. А и всяка от програмите многократно е демонстрирала реализираните проекти, а по новите все още няма реализиран напредък, за да има какво да се демонстрира.

Предвижда се изданието, което трябва да изобилства от снимков материал, да се отпечата в 4500 копия, 4000 на български език и 500 на английски език. Финансирането е по Оперативна програма “Добро управление”.

Луксозният алманах ще носи заглавието “Европейските фондове в България: Какво постигнахме заедно”. Съдържанието ще е разпределено в увод и още пет глави. Първата тема ще е за Приобщаващ растеж, която ще “показва” основно постиженията от Програмата за развитие на човешките ресурси. Втората тема ще е за Интелигентен растеж, тя ще популяризира постиженията в Програма Конкурентноспособност. Третата тема е любимата на управляващите – Устойчив растеж, тя ще покаже реализираните инфраструктурни проекти, финансирани по Програмите “Околна среда”, “Регионално развитие”, “Транспорт”, както и по Развитие на селските райони. Четвърта и пета теми са посветени на приоритетите на Програма “Добро управление” и Комуникационната стратегия на еврофондовете. Изпълнителят трябва да създаде добър текст, който да въздейства положително на читателя, да предава вярно и точно заложената идея и преди всичко ще постигне целта на изданието, пише още в документацията на поръчката.

След редакция и превод на информацията на английски език, изданието трябва да получи и “нестандартен” дизайн, става ясно от заданието. То трябва да е с твърда корица, лепено и шито и да е с размери 23,5 см. на 23 см. , а хартията да е 115 гр. Двустранно хромирана – мат. Алманахът на “видимите резултати” от еврофондовете трябва да е до 150 страници. Наред с хартиения носител, изпълнителят на поръчката трябва да достави и 4500 луксозно опаковани диска със съдържанието, но в дигитален формат. Срокът за изработването на всичко е 35 дни след подписването на договор, т.е. най-късно в средата на месец септември, когато се очаква и официалния старт на кампанията за предстоящите президентски избори.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари