Университетите у нас ще ползват софтуер против плагиатство

0
Това заяви министърът на образованието Николай Денков, който е на посещение в Русе
Това заяви министърът на образованието Николай Денков, който е на посещение в Русе Видео: Русе Медиа

Това заяви министърът на образованието Николай Денков, който е на посещение в Русе

Плагиатството е сериозен проблем за България, коментира министърът на образованието Николай Денков, който е на посещение в Русе за откриването на Шестото младежко иновативно експо в Русенския университет.

Готов е договорът, с който да купим софтуер за всички висши училища. Да го получат безплатно и да може всяко от тях да си проверява и дипломните работи, и докторските дисертации, за да няма след това – не можахме, не разбрахме. Оттук нататък това трябва да бъде златният стандарт в това отношение“, каза Денков, предава Русе Медиа.

По думите му плагиатството е точно определена дейност, която трябва да бъде санкционирана.

Министърът не се ангажира с прогноза дали ще издържи управляващата коалиция. „Не мога да ви кажа, текат политически разговори, ще видим резултата от преговорите“, каза още акад.Денков.

Той потвърди отново, че началото на новата учебна 2022/2023 година ще бъде поставено на 15 септември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Програмист
    Софтуерът да се приложи първо за академиците като се започне от министъра на образованието, председателя и заместник председателя на Съвета на ректорите, ректорите на висшите училища и деканите на факултети. Прилагане, но без манипулиране. Това е правилният път.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари