Учители не искат да носят маски в час: Маската ми пречи на дишането

3
Родители също са против маските за ученици и учители
Родители също са против маските за ученици и учители

Учителите да носят маски и по време на учебните часове, както и веднъж седмично да се тества целият персонал в училищата

Тази препоръка отправи Министерството на образованието във връзка с усложняващата се обстановка в училищата.

Галина Тодорова е учител в занималня на 1 клас. Не одобрява постоянното носене на маски в училище, разказва  Bulgaria ON AIR

"Маските в градския транспорт са добро решение, в магазините са добро решение, но в училище за мен учителите с маски не са добро решение, аз съм без маска. Смятам, че контактът, когато учителят е с маска, е по-труден. Освен тована мен маската ми пречи на дишането", каза Галина Тодорова.

"В началния етап мисля, че не е нужно, тъй като дори сме сложили плексигласови прегради и разстоянието е достатъчно голямо между учители и ученици. Те през междучасията така или иначе са заедно", коментира директорът на ОУ "Никола Обретенов" в Русе Емил Тюлеков.

Родители също са против маските за ученици и учителиСмятат, че така учебният процес се усложнява.

"Чак всяка седмица да се тестват, не мисля, те си имат там пред бюрата и не са нужни чак такива мерки", сподели Наталия Антонова.

В ОУ "Никола Обретенов" в Русе са ваксинирани около 20% от учителите. Директорът вече е дал възможност на персонала да се тества за Ковид-19, но само двама, трима учители са изявили желание.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари