Да затворим ли училищата заради четвъртата вълна?

2
От началото на учебната година броят на заболелите от COVID учители е нараснал двойно, а карантинираните паралелки вече са над 100
От началото на учебната година броят на заболелите от COVID учители е нараснал двойно, а карантинираните паралелки вече са над 100 Снимка: bTV

За и против по-строгите мерки

От началото на учебната година броят на заболелите от COVID учители е нараснал двойно, а карантинираните паралелки вече са над 100. За най-малките ученици обаче не стои въпросът дали да носят маски. Затова опасността от зараза сред тях е най-висока.

В разгара на четвъртата COVID вълна, след уморителна година на изолация, изправени ли сме пред дилемата - здравето или образованието? Пресилени ли са опасенията от неуправляемо разпространение на заразата в училище? В дигиталната ера, когато децата прекарват повече време пред компютрите, защо приемаме с резерви онлайн обучението? Има ли един отговор въпроса: Да приберем ли децата вкъщи, ако влезем в тъмночервената опасна зона за болни от COVID?

Отговорът търси bTV  в дебат между математика и преподавател Петър Велков и говорителя на родителите, противници на мерките, Милко Божанков от сдружение "Брод".

Според Милко Божанков няма нужда от маски, Петър Велков пък трябва се мине в онлайн среда на обучение

Според преподавателя мерките не се спазват, а децата все повече се разболяват и трябва да преминат в обучение от вкъщи.

Божанков пък коментира, че маските пречат на учителите и децата, като не бива в никакъв случаи да учат онлайн, защото е вредно за учениците.

Той се съгласи, че може да има неинвазивни тестове, но не е ясно какво ще се случи след установяване на положителни за коронавирус резултати.

По-малко от месец от началото на учебната година страната ни е в четвърта COVID вълна, броят на заразените вече е на психологическата граница от 50 000, а заболелите на 100 000 са 400 за цялата страна.

От началото на учебната година броят на заболелите учители е нараснал двойно, а карантинираните паралелки вече са над 100.

За най-малките ученици, обаче не стои въпросът дали да носят маски. Затова опасността от зараза сред тях е най-висока.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари