Убиецът Космас с парализа, Ренета - бременна

0
Убийцата била с биполярно разтройство, а Космас се жалва, че в ареста му взели цигарите и храната
Убийцата била с биполярно разтройство, а Космас се жалва, че в ареста му взели цигарите и храната

Окръжният съд във Варна остави в ареста обвинените в убийство на таксиметровия шофьор Васил Ашиков - Космас Джероме Космас и Ренета Козарева.

Двамата се явиха в залата с известните адвокати Антон Жожев и Иван Томов, предаде 24 часа.

Прокуратурата поиска постоянен арест заради предвидените в наказателния кодекс тежки наказания за извършеното убийство. Адвокат Жожев изтъкна, че Космас е с церебрална парализа и трудно си служи с дясната ръка, с която би трябвало да е нанесъл фатален удар с нож. Той добави, че обвиняемият не е осъждан досега и поиска по-лека мярка за неотклонение.

Космас заяви, че също иска такава мярка, защото в ареста е бил с три деца, които лежали отдавна и били в комбина. Те му взели цигарите, а за храната, която му се полагала въобще не можело да става дума, отново заради съкилийниците му.

Адвокатът на Ренета Иван Томов поиска по-лека мярка заради това, че тя била бременна и че страдала от биполярно разтройство. Момичето признало, че е взимало някакви кристали, вероятно амфетамини, и според адвоката това също я оневинява донякъде, за да й бъде присъдена мярка домашен арест.

Прокурорът изтъкна обаче, че Ренета 2 дни се упражнявала с нож върху гума, за да изпълни плана на Космас за убийство. Освен това под седалката до шофьора, където Ренета седяла бил намерен нож, който тя взела от квартирата си, а по дрехите й имало засъхнали петна от кръв.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари