Tурнир по вдигане на тежести за купа „Русе 2015“

0

Кметът Пламен Стоилов откри днес четвъртото издание на турнира по вдигане на тежести за купа „Русе 2015“, който се провежда в зала „Академик“ на Русенския университет.

В него се включиха 80 млади тежкоатлети от 9 клуба в цялата страна. Състезанието се проведе по системата „Синклер”, с индивидуално и отборно класиране.

Новият момент в тазгодишното издание на турнира е разделянето на състезателите в нови възрастови групи. Класирания  има при момичета и момчета до 15 години, юноши, кадети и кадетки.

Сред официалните гости, които пристигнаха за купа „Русе”, са световни и олимпийски шампиони по вдигане на тежести и хора, допринесли за развитието на този спорт в града ни. Представянето на младите тежкоатлети следят старши треньорът на всички национални гарнитури по вдигане на тежести Иван Иванов, президентът на федерацията по вдигане на щанги Неделчо Колев и генералният секретар Борислав Гидиков. Шампионите Нено Терзийски, Севдалин Маринов и Златан Ванев също бяха сред присъстващите в залата. 

Турнирът се провежда под егидата на Община Русе. Кметът Пламен Стоилов приветства тежкоатлетите, гостите и ръководството на русенския клуб в лицето на д-р Кирил Панайотов. „Щангите в Русе са един от водещите спортове и присъствието на големи шампиони днес е доказателство за това“, заяви кметът Стоилов и пожела най-добрият да победи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари