Турнир по футбол за ученици от община Ценово

0

В Новград беше даден стартът на училищен турнир по футбол за учебните заведения от община Ценово.

В първата среща домакините приеха възпитаниците на ОУ „Христо Ботев“ от Ценово. Първенството е организирано по системата всеки срещу всеки. Предвидено е на седмица да се играят по две срещи. Турнирът преминава под патронажа на кмета на община Ценово д-р Петър Петров.

Въпреки равностойната игра гостите поведоха в резултата още в петата минута. До края на първото полувреме в двете врати бяха отбелязани по два гола. През второто полувреме гостите доминираха на игрището. Само за няколко минути футболистите от Ценово се поздравиха с още две точни попадения. Срещата завърши при резултата 4:2 за ценовчани.

По решение на двамата треньора в играта беше допуснато и момиче. Ивка не само че тренира наравно с момчетата, но тя е и като талисман на юношите от Ценово. Сред зрителите беше и председателят на Общинския съвет в Ценово Галина Георгиева, която поздрави участниците от двата отбора.

„Инициативата на училищните ръководства заслужава адмирации. По този начин сред подрастващите се възпитава не само любов към спорта, но те се ангажират с  по-голямо физическо натоварване и емоционални преживявания. В четирите училища в общината са изградени многофункционални спортни площадки с изкуствена настилка“, сподели председателят на местния парламент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари