Цветан Цветанов регистрира партията си „Републиканци за България“

0
Убеден съм, че ще бъдем незаобиколим фактор в следващия парламент
Убеден съм, че ще бъдем незаобиколим фактор в следващия парламент Снимка: БГНЕС

Бившият заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов и съмишленици ще внесат документи за регистрация на партията Републиканци за България в Софийски градски съд

По закон срокът за внасяне на събраните подписи след учредяването на партията е 3-месечен, а минимумът брой членове 2500. Към момента има над 5 000 лица заявили желание за членство в Републиканци за България, съобщават от партията.

Инициативният комитет на партията беше представен на 20 септември и е съставен от 89 души. Седмица по-късно на 27 септември бе учредена и ПП „Републиканци за България“ при наличието на 1123 души.

Преди седмица Цветанов прогнозира: "Убеден съм, че ще получим доста над 4% и ще бъдем незаобиколим фактор в следващия парламент". Посочи, че е РБ включва в изпълнителния си съвет помаци, турци, арменци, евреи.

В състава на партията влизат бившият председател на парламентарната Комисия по външни работи Джема Грозданова, журналистът от БНТ Горан Благоев и известният щангист Благой Благоев. Сред учредителите са и братя Вълневи от Чикаго, които създадоха телевизията BIT, която бе купена за да бъде закрита.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари