Три проекта във фестивала "Аз, Градът" на 24 и 25 юни в Русе

0

Програмата на 24 юни на третото издание на фестивала за съвременна градска култура „Аз, Градът”, организиран от Община Русе, предлага на русенци три проекта.

На Ларгото пред Операта продължава работата на Международния скулптурен симпозиум „Русе – 121 премиери”. Десетте скулптурни работи, изработени от ясен, чер, бял и черен дъб от скулпторите Константин Денев, Георги Минчев, Емил Бачийски, Младен Младенов, Николай Нинов, Цветослав Христов, Гълъбин Христов, Рашо Митев, Лилия Поборникова и Нандо Алварез, ще бъдат представени официално в 11 часа.

В 18.30 ч. под надслов „Визия за Русе” в Дом Канети (ул. „Славянска“ 12) ще се проведе граждански дебат за бъдещето и развитието на архитектурата и градоустройството в Русе, организиран от МД „Е. Канети“ и „Червената къща“. Целта на дебата е да се съберат представители на различните заинтересовани страни (архитекти, бизнесмени, местна власт и др.) и активните граждански групи, за да дискутират сложната материя на градоустройството и планирането по един достъпен за широката (най-вече млада) публика начин.

Фестивалната публика ще може да види и третата част на аудиовизуалната импресия „Звуци и картини от Русе” – един проект на Сдружение „Европейски пространства 21”. Експерименталният пърформанс съчетава музикални изпълнения на живо и VJ сет на дигитално съдържание, структурирани в осем епизода. Партньор в реализацията на събитието е Биг Бенд – Русе с диригент Димчо Рубчев. Творческият екип е в състав: VJ Андрей Тотев, дигитално съдържание Арена Медиа, идея и режисура Димитър Липовански, монтаж Теодор Мечев, редактор Цвета Ненова, звук Венцислав Михов. Начало – 21 ч., пред Доходното здание.

Третият фестивален ден – 25 юни, дава възможност на най-малките русенци да се включат в художествения пленер и акции на Общинския детски център за култура и изкуство, обединени под мотото „Градът по Еньовден”. Началото на събитието е 17 ч., пред Доходното здание.

Вечерта от 21 ч. на сцената на площада пред Съдебната палата русенци могат да видят мултимедийния спектакъл на талантливите деца на Студиото за модерен балет „Фрийдъм” „Имало някога”. Творческият екип на събитието е в състав: хореографите Анита и Алекс Асенови, а мултимедията е дело на Бояна Шандуркова.

През целия ден на 25 юни пред Доходното здание русенци и гостите на града ще могат да се включат във фотоинсталацията „Аз в Русе” на Международно дружество „Елиас Канети”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари