Три месеца Градският стадион в Русе е без осветление

1
Чакаме "Тарктур" да го ремонтира
Чакаме "Тарктур" да го ремонтира

Градският стадион в Русе от три месеца е без работещо осветление.

В срещата с „Лудогорец” на 16 декември се запали таблото на един от четирите стълба, които носят лампите на съоръжението.

С намесата на пожарникарите огънят бе загасен, но сега инсталацията се нуждае от подмяна, за да може осветлението на стадиона да светне отново. Според шефа на „Спортни имоти” в Русе Веселин Богданов, осветлението е все още в период на гаранция и затова ремонтът трябва да бъде извършен от фирма „Тарктур”, която го монтира. За целта е било изпратено писмо до Министерството на спорта, като шефът на „Тарктур” е поел ангажимента да подмени изгорелите части, поръчвайки ги от чужбина. Засега обаче осветлението в Русе не работи, пише 24 часа.

От БФС вече веднъж нагласиха програмата на „Дунав” и русенци измъчиха феновете си с ранни мачове от 12 и 30 часа. Сега обаче, за 8 април срещата „Дунав” – „Септеври” е насрочена за 20 часа и ще трябва да се играе на осветление. Веселин Богданов се надява, че дотогава от „Тарктур” ще подменят изгорялото табло и стадионът ще светне отново. До 15 март частите трябвало да пристигнат, но все още ги няма.

Осветлението е гаранционно, не мога да бутна нищо, иначе досега да сме го подменили. За ремонта, който извършихме в центъра на терена, бяхме разнищени от медиите, защото и игрището беше в гаранция. Направихме го, но сега можем само да чакаме фирмата”, заяви категорично Богданов.

На мача на „Дунав” срещу „Черно море” не работеше и светлинното табло на стадиона. „Предстои да пуснем обществена поръчка, чрез която ще бъде закупено ново, по-модерно табло, предишната се провали”, обясни Веселин Богданов. Той се надява и това да стане до две седмици и в плейофите русенци да се наслаждават на ново информационно табло.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари