Този чай е мощно средство за борба с високото кръвно

0
Каркадето не се препоръчва при бременни, кърмачки, диабетици и хора с ниско кръвно
Каркадето не се препоръчва при бременни, кърмачки, диабетици и хора с ниско кръвно

Представяме една малко позната билка, която очарова с невероятния си вкус, приготвена на чай.

Тя оцветява ред плодови напитки, но рядко се препоръчва като мощно средство за борба с високото кръвно налягане например.

Каркадето е мощен инструмент на природата, с който можете да регулирате високото кръвно, като ефектът се постига буквално за дни. Чаят от каркаде обаче, е противопоказен за хора с хипотония, тъй като сваля рязко налягането.

Ако страдате от сърдечно- съдови заболявания също можете да се доверите на вкусната напитка, тъй като укрепва стените на кръвоносните съдове. Чаят от каркаде премахва лошия холестерол и се счита за силно противопаразитно средство. Ето защо, може да се използва успешно и в борбата със заболявания на стомашно- чревния тракт.

Има лек слабителен ефект, което го прави и подходяща добавка при запек и регулиране на теглото. Диуретичното му действие спомага за изхвърляне на излишните течности от организма и премахване на отоците.

Напитката е богата на витамин С което я прави чудесно средство за предпазване от настинка, пише pozitivninovini.com. Благодарение на общо укрепващото му действие върху организма, чаят каркаде е предпочитан от спортистите и се препоръчва на всички хора, които извършват тежка физическа дейност.

Всъщност, пречиствайки тялото от шлаки и отрови, тази напитка подобрява общото състояние на всички органи и влияе отлично върху системите на организма, като го предпазва от инфекции.

Каркадето обаче, не се препоръчва при бременни и кърмачки, тъй като се смята, че предизвиква менструация.

Ако имате диабет и ниско кръвно налягане забравете за този чай!

Източник: pozitivninovini.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари