Тереза Мей обеща ново парламентарно гласуване за Brexit

0
Британският премиер обеща до 12 март депутатите да гласуват отново споразумението за Brexit, договорено с Брюксел
Британският премиер обеща до 12 март депутатите да гласуват отново споразумението за Brexit, договорено с Брюксел Снимка: Reuters

Тереза Мей прави последен опит да спре британския парламент да ѝ отнеме думата по излизането на Великобритания от ЕС.

Британският премиер обеща до 12 март депутатите да гласуват отново споразумението за Brexit, договорено с Брюксел, пише американската телевизия Bloomberg.

Мей подчерта, че вотът на народните представители в Лондон ще задължи правителството да се съобрази с него, но добави, че депутатите няма да имат право да предлагат и гласуват изменения по споразумението.

Британският премиер в момента е изправена пред открит бунт от страна на своите депутати и министри. Вчера трима от министрите ѝ се присъединиха към многото други опозиционни и управляващи политици, които призовават Brexit да бъде отложен, за да не се стигне до излизане на Великобритания от ЕС без споразумение (т.нар. „твърд Brexit“).

Основната опозиционна Лейбъристка партия пък е все по-вероятно през предстоящата седмица да подкрепи втори референдум за Brexit. Това заяви зам.-председателят на партията Том Уотсън. По думите му лейбъристите ще подкрепят споразумението, договорено от Мей с Брюксел, само ако то бъде подложено на обществено гласуване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари