Талантливите деца на Русе

1

Днес кметът Пламен Стоилов се срещна с участници от Сдружение СК „Калагия“ и Клуба по ушу към Общински младежки дом – Русе, придружени от техния ръководител Мария Неделчева и родители по повод постиженията и дейността им през отминалата 2016-а година.

Гордея се с вас и вашите постижения. С всяка изминала година ставате все по-успешни и съм щастлив да  ви наричам млади посланици и бъдещето на град Русе. Спортът е здраве, а участието на деца и родители в съвместни инициативи е начинание, което ще се превърне в чудесна инициатива и отличен пример за всички“, заяви г-н Стоилов. Г-жа Неделчева подари на г-н Стоилов купа, календар със снимки и грамота за „активно участие, вдъхновение и постигнати успехи за подкрепата през 2016 г. в „Аз и моето семейство обичаме ушу“.

Сред успешните проекти и завоюваните отличия на СК „Калагия“ през 2016 г. се нареждат:

  • Проектът „Аз и моето семейство обичаме ушу“ в рамките на инициативата „Русе - европейски град на спорта 2016“, осъществен за седем месеца, включил групови и индивидуални тренировки, обучения, демонстрации, лекции, срещи и семинари с висококвалифицирани специалисти - треньори, международни и национални шампиони. В проекта се вклюват над 150 участници на възраст от 5 до над 50 години, а ангажираната публика надхвърля 1 000 души с почитатели от България, Панама, Тайван и Китай.
  • Спортният клуб получава поредно голямо международно признание и медали за Русе и България - 1 златен, 1 сребърен и 2 бронзови медала от официалното европейско първенство „2nd European Taijiquan & Neijiaquan Championships 2016“, проведено от 10 до 14 май 2016 г. в Москва, Русия, с участници от 20 страни.  Единственият български отбор - СК „Калагия“ и Клубът по ушу към ОМД се включва само с двама състезатели, като с това участие Тома Апостолов става европейски шампион за трети път, а Искра Бонева – европейски вицешампион за втори  с главен треньор на клуба - Мария Неделчева - двукратен европейски  шампион през 2015 г.  
  • Общо спечелените медали от Държавното първенство през 2016 г. са 84, от които 35 златни,  30 сребърни,  19 бронзови. Клубът получава и купа за „Най-титулуван отбор“, поставяйки рекорд по брой на индивидуални участия и майсторски изпълнения: Дзиаци Ванг, европейски вицешампион - 8 участия, 8 медала /6 златни и 2 сребърни/ в категория от 9 до 11 г.; Тома Апостолов, двукратен европейски шампион - 7 участия, 7 медала /2 златни и 5 сребърни/, категория от 9 до 11 г.; Александър Чокоев - 7 участия, 5 медала, кат. от 9 до 11 г.; Стефан Малчев, европейски вицешампион - 6 участия, 6 медала /5 златни и 1 сребърен/, категория 6 - 8 г. С тези отличия, Президентът на Българската федерация по ушу отбелязва, че „КалагияРусе е най-големият и успешен клуб в БФУ.
  • Пантомимичен спектакъл „Детски фантазии“, проведен на 1 декември 2016 г., включил в себе си пантомима, ушу и тайчи, в което спорт, детско творчество и театрално изкуство съчетани на една сцена. Този експеримент е вдъхновен от музика и театър, от пантомимната класика, от ушу и тайчи, от книгите за Мечо Пух и Малкия Принц, от мислите на древните и съвременните мъдреци.
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари