Така изглеждат "обновените" тротоари в София

0

Гражданската инициатива "Спаси София" разпространи в социалната мрежа снимки на току-що ремонтирани тротоари в столицата.

По този начин изглеждат току-що ремонтирани тротоари на ул. "Яна" и ул. "Проф. Стоян Киркович" в кв. Дървеница, в европейска София, която, по думите на кмета, уж щеше да кандидатства за титлата Европейска зелена столица.

Два различни сигнала, две различни улици. Един и същи квартал и до болка познатото некачествено строителство. Показаното на снимките едва ли може да бъде определено с различни думи от ужасно мърляво, безотговорно и злоупотреба с парите ни. И понеже нямаме какво да добавим, предлагаме ви част от текста, който получихме с един от сигналите:

Обикновено описвам всички строително-ремонтни дейности на Столична община като мърляви, използваните материали - евтини, а изпълнението - посредствено. Но както постоянно ни облъчва г-жа кметицата - то майсторите били такива... За мен определението "посредственост" обаче вече не ме удовлетворява. За съжаление по-силните думи, за които се сещам, вече ме отдалечават от ценностите ми и от поведението ми, което следвам в търсене на една по-добра среда за всички нас.”

На прага на тазгодишния строителен сезон питаме кмета на града, Йорданка Фандъкова - докога ще се позволяват подобни източвания на нашите пари и ще се научи ли някога ръководената от вас администрация да изпълнява своите задължения по един поне приемлив начин? И тази година ли планирате за София 100% некачествени ремонти, неудобства, нерешаване на проблемите и ежедневни скандали?

Обръщаме се и към кмета на район Студентски, г-н Димитър Дилчев с призив за незабавна реакция – санкция за изпълнителите и тяхно отстраняване от по-нататъшни дейности финансирани от Общината. Фирми, които може да сътворят подобна мизерия, не бива да се доближават до нашите данъци и публични пространства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари