Свалиха фен страници на "Левски" и ЦСКА от "Фейсбук"

0
Първи за проблема сигнализираха привържениците на "червените"
Първи за проблема сигнализираха привържениците на "червените"

Първи за проблема сигнализираха привържениците на "червените".

Десетки страници на футболни фенове в България бяха спрени или свалени от "Фейсбук". Сред най-потърпевшите са привържениците на ЦСКА и "Левски", предаде bTV.

Първи за проблема сигнализираха запалянковците на "червените". Чрез изявление те се оплакаха, че най-следваните им страници - на "Сектор Г", Offenders и на фен магазина на "Българска армия" не действат.

"Както знаете, за последните 24 часа почти всички страници в социалните мрежи, свързани с дейността на Северната трибуна, бяха заличени, а някои от тях спрени от нас като превантивна мярка, след като бяха нееднократно докладвани. Използваме тази трибуна да се обърнем към всички вас - този удар може единствено и само да ни забави, но по никакъв начин няма да ни спре да постигнем целите си. ЦСКА и "Сектор Г" ще пребъдат независимо от всичко и всички останали", написаха от фенклуба на "армейците".

Съобщението бе разпространено и от официалната страница на клуба във "Фейсбук", но след това бе премахнато.

Предполага се, че в основата на свалянето на страниците е организацията Op Racism Bulgaria. В профила ѝ се проследява масовото изтриване на страници - не само на групи привърженици на ЦСКА, но и на "Левски", пловдивските "Ботев" и "Локомотив", "Миньор" Перник, "Спартак" Плевен, дори и на румънския "Стяуа".

В описанието на Op Racism Bulgaria пише, че атакува страници, групи и профили, промотиращи расизъм, хомофобия и дискриминация.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари