Спряха камионите по "Хемус" заради рушащ се виадукт

0
Парчета бетон падат от една от 100-метровите колони на моста
Парчета бетон падат от една от 100-метровите колони на моста

Движението на тежки камиони при км 36 на АМ „Хемус“ в посока София е ограничено от снощи заради рушащ се виадукт „Коренишки дол“.

За проблема сигнализира читател, който разказа, че една от колоните с височина 100 метра е останала почти по арматури и от нея падат бетонни плочи, които застрашават движението по стария път, алармира Economic.bg.

Според информация на АПИ моторни превозни средства до 12 т преминават двупосочно в платното за Варна, а се ограничава движението от км 30 до км 47 за МПС до 12 т между п.в. "Ботевград" и п.в. "Витинска река" като движението се пренасочва по обходен маршрут от п.в. "Ботевград" по път II-17 - път I-1 Ботевград - София- АМ "Хемус" и обратно. 

По думите на нашия читател обходният маршрут, през който се пренасочва движението е опасен, тъй като има възможност да се отчупват парчета от колоните. 

Екипът на Economic.bg се свърза с пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" за коментар по темата, но оттам обясниха, че "щом е затворен пътят, значи ремонтът е започнал". 

Нямаме официална информация дали все пак ремонтните дейности са стартирали, колко време ще продължат те и колко ще струва това на държавата.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари