Спипаха инспектор от Агенцията по храните с 1000 лева подкуп

0
Сигналът е подаден от фермери от село до Първомай, които били подложени на рекет от страна на главния експерт
Сигналът е подаден от фермери от село до Първомай, които били подложени на рекет от страна на главния експерт

Служител от пловдивската дирекция на Агенцията по безопасност на храните е задържан по време на вземане на подкуп от 1 000 лв.

Сигналът е подаден от фермери от село до Първомай, които били подложени на рекет от страна на главния експерт, информира Дарик. 

Главният инспектор от Областната дирекция по безопасност на храните, който е отговарял за здравеопазването на животните в Община Първомай установил административни нарушения по транспортирането и отглеждането на животни, а също и с нередности в мандрата на двама фермери.

Чиновникът е предложил да си затвори очите за нарушенията срещу подкуп от 1 000 лева и две торби кашкавал и сирене, тяхно производство. Случката е станала в понеделник, ден по-късно един от земеделците подал сигнал.

Срещата между него и държавния служител била осъществена в момент на получаване на подкупа. Така полицаите му щракнали белезниците. Според окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов, на хората им е писнало да ги рекетират.

"Всички знаем за извършвания държавен рекет, на който са подложени дребни фермери. На тези хора им е дошло до гуша. Ако повече стопани подават сигнали, това ще доведе до намаление на така наречената дребна корупция", коментира Попов.

На задържания инспектор от Агенцията по храните предстои да му бъде повдигнато обвинение, а законът предвижда наказание от 3 до 10 г. затвор и глоба от 1000 лева.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари