Спецакция в 5 области, 90 души са арестувани

0
Тази нощ полицейската акция е продължила, като са били проверени 3194 лица, 236 бара, 22 интернет клуба, 113 заложни къщи, 140 зали за хазартни игри и 111 други заведения
Тази нощ полицейската акция е продължила, като са били проверени 3194 лица, 236 бара, 22 интернет клуба, 113 заложни къщи, 140 зали за хазартни игри и 111 други заведения

Спецакция в 5 области в страната през изминалата нощ е последвала въоръжения сблъсък в Слънчев бряг, при който беше прострелян Митьо Очите.

Това съобщи вътрешният министър и вицепремиер Румяна Бъчварова по време на днешното ѝ изслушване в парламента, предаде ПИК.

Тя съобщи, че още на 3-4 юни в Бургас е била проведена акция и са били задържани 16 лица, съпричастни към престъпни действия. Тази нощ полицейската акция е продължила, като са били проверени 3194 лица, 236 бара, 22 интернет клуба, 113 заложни къщи, 140 зали за хазартни игри и 111 други заведения. В резултат на тези действия са били задържани 90 лица и 11 малолетни без придружител. Написани са актове за глоби. Министър Бъчварова отказа да отговаря на конкретни въпроси т.к. в момента тече разследването, но заяви, че се проверяват всички версии.

Тя неотстъпно и категорично твърди, че конфликтът е бил спонтанен и че изобщо не става дума за предварително подготвена акция и сблъсък между две престъпни групировки.

Малко по-късно зам.-министърът на вътрешните работи Цвятко Георгиев продължи да поддържа тази версия, като допълни, че в МВР Бургас не са имали информация за напрежение между престъпните групировки в региона. Той обаче отрече спецакцията в страната да има нещо общо с въоръжения сблъсък в Несебър и заяви, че тя си е рутинна.

 В началото на изявлението си пред депутатите Бъчварва беше бламирана от социалистите, които подвикваха от места и реплекираха всяко нейно изречение. Това доста поизнерви вътрешната министърка и ня изчете справката си като раечитатив.

Източник: Агенция ПИК
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари