Бъчварова ни остави без думи!

0
Предимството на терора е в това, че ни изненадва
Предимството на терора е в това, че ни изненадва

„Нивото на терористична заплаха във Великобритания се определя от НЕЗАВИСИМА аналитична агенция. На нейното становище не може да повлияе никой, дори премиерът. Така се гарантира пълна обективност и доверие в официалните й изявления“.

Tова написа в личния си профил в социалната мрежа Румяна Бъчварова – началник на кабинета на Борисов и бивш вътрешен министър, по повод кървавия атентат в Манчестър, при който 22 загинаха, а други 119 бяха ранени.

„Това е един уникално добър пример за съвременна организация на информационно аналитична дейност в службите. Но ако тя не е продължена от дългосрочна превантивна политика и точни и строги оперативни мерки, резултатът е като в ...Манчестър.

Истината е, че стратегическото предимство на тероризма е в това, че ни изненадва. А една от целите му, освен жертвите, са и последващите защитни мерки, които вписват в ежедневието ни конспиративни сценарии.

Законът за борба с тероризма и добрата организация на междуинституционална координация с МВР са основание за относително спокойствие. Необходими са обаче още много други условия – повече подготвени експерти, поставяне на аналитичната дейност в центъра на усилията. Трябва активизиране на оперативно - издирвателната дейност с прецизна точност, а не просто с разгръщане в широк план. Нужна е и готовност на всяка институция за свой антитерористичен план и познаване на своите отговорности и действия при необходимост. 

Тук имаме още много работа. Започнахме я, дано последните събития да я ускорят.

А безразборното говорене може пък и да помогне по-бързо да осъзнаем, че трябва да носим и собствената си отговорност. Извън паниката хората трудно осъзнават, колко са уязвими и колко са отговорни за себе си и околните
“, пише още Бъчварова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари