Спешна среща между Борисов и посланика на Великобритания

0
Поводът е евентуалното отравяне на собственика на оръжейния завод "Дунарит" Емилиян Гебрев
Поводът е евентуалното отравяне на собственика на оръжейния завод "Дунарит" Емилиян Гебрев

Спешна среща ще се проведе между премиера Бойко Борисов и посланика на Великобритания у нас Ема Хопкинс.

Срещата между двамата ще започне в 9 часа, съобщи Novini.bg. Тя ще се проведе в Министерски съвет.

Темата на срещата и разговора между двамата ще е евентуалното отравяне на собственика на оръжейния завод "Дунарит" Емилиян Гебрев по аферата "Скрипал".

Оказва се, че третият заподозрян за отравянето на бившия полковник от руското Главно разузнавателно управление (ГРУ) Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия Скрипал, наречен Сергей Федотов, е пристигнал в Бургас на  24 април 2015 г. от Москва. Той е имал билет за полет от българската за руската столица за 30 април същата година, но неговото място е останало празно. Вместо това Федотов се е появил на международното летище "Мустафа Кемал Ататюрк" в Истанбул и е излетял от най-големия турски град за Москва на 28 април с билет, купен в последната минута.

На същата дата българският бизнесмен и оръжеен бос Емилиан Гебрев припада в софийски хотел след отравяне, изпада в кома и остава в болница почти месец.

На 24 май 2015 година Федотов пристига отново в България, но отново не е използвал билета си за връщане от София. Вместо на 30 май да излети от българската столица, той отпътува за родината си от Белград два дни по-рано.

Името на Федотов излезе вчера като третият човек, който е участвал в атентата срещу семейство Скрипал от началото на март 2018 г. в английския град Солсбъри. Преди това бяха обявени имената на други двама агенти на ГРУ - Анатолий Чепига, известен като Руслан Боширов, и Александър Мишкин, известен като Александър Петров.

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари