Комисията за контрол над службите се заема с отравянето на Гебрев

0
Причина са публикации в два чужди сайта за разследвания, които пишат, че трети заподозрян по случая с бившия руски шпионин Сергей Скрипал е бил в България през 2015 г.
Причина са публикации в два чужди сайта за разследвания, които пишат, че трети заподозрян по случая с бившия руски шпионин Сергей Скрипал е бил в България през 2015 г. Видео: NOVA

Парламентарната комисия за контрол над специалните служби ще направи изслушване по случая с отравянето на бизнесмена Емилиан Гебрев.

Това ще стане този четвъртък, съобщи заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Причина са публикации в два чужди сайта за разследвания, които пишат, че трети заподозрян по случая с бившия руски шпионин Сергей Скрипал е бил в България през 2015 г., предава NOVA.

Разследващата група Bellingcat в сътрудничество с руския сайт The Insider установили, че агент на ГРУ, който е бил във Великобритания по време на случилото се със Скрипал, е бил в България в момент, когато бизнесменът Емилиян Гебрев влиза в болница със симптоми на отравяне заедно със сина си.

Гебрев е собственик на компанията „Емко”, контролираща русенския „Дунарит”.  

Цветанов коментира, че случаят със Скрипал е затвърдил европейската позиция за продължаването на санкциите срещу Русия. И допълни, че в последните години България, Евросъюза и САЩ „са подложени на хибридна атака от Русия”.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари