Непознати съветват Емилиян Гебрев да не пипа "Дунарит"

0
След опита за отравяне на бизнесмена Емилиян Гебрев, неговия син и директор на негово предприятие не спират заплахите срещу него
След опита за отравяне на бизнесмена Емилиян Гебрев, неговия син и директор на негово предприятие не спират заплахите срещу него Снимка: БГНЕС

След опита за отравяне на бизнесмена Емилиян Гебрев, неговия син и директор на негово предприятие не спират заплахите срещу него.

Това разказа самият той в ефира на БНР. На уточняващ въпрос обясни, че го срещат непознати по улицата, които го съветват да не пипа "Дунарит".

Той посочи, че по неговият случай има очевидно нежелание да се работи. Даде пример как при убийството на телевизионната водеща в Русе цялата държава е работила, за да се разкрие случая и е постигнала резултат. Напомни, че се е налагало на два пъти - последно през октомври 2018 г. да пише и то на главния прокурор, за да се отвори отново неговия случай, затворен през 2016 г. със заключението, че не може да се установи нищо.

Каза, че още след първия разпит в болницата през 2015 г. са били ангажирани следователи, които обаче са били пратени в погрешна посока. Това е все едно да насочиш някого погрешно, когато е паднал снегът и после да го пратиш пак да търси следи, когато обаче снегът се е стопил.

Това бе опит за масово убийство и това че някои хора не са му обръщали внимание, не значи, че не трябва да се продължи и да се изясни, посочи той. Даде пример с опита за отравяне на семейство Скрипал, когато въпреки, че Великобритания разполага с много добри служби, е поискала помощ от Организацията за забрана на химическите оръжия. Гебрев написал писмо на Министерството на външните работи да писка също такава помощ, която е безплатна, но нищо не било направено.

Гебрев определи случилото се като добре организирана атака срещу него и срещу фирмата за физическото и юридическото им заличаване. Казва, че нищо не се е променило от 2015 г. насам и че атаките продължава "по хоризонтала и вертикала".

Обясни, че Пеевски нито го е виждал, нито е разговарял с него, но е ясно, че атаката идва от тази посока. Обясни, че само две предприятия около КТБ не са "патримониума на тази група хора" "Дунарит" и "донякъде "Петрол" . Аз съм обвинен за участие в организирана престъпна група, а колегата Ганчев е с 4-5 обвинения в същото, посочи той. Гебрев за пореден път обяви името на офшорната компания "Виафот". "Виафот инвестмънт България" е дъщерно дружество на офшорната Viafot, за която публикация на "Биволъ" твърди, че е собственост на адвоката на Пеевски Александър Ангелов.

Според него не е конспиративна теория версията, че зад неговия опит за отравяне може да стоят руски оръжейни интереси. Даде примери с акции по претърсване, отнемане на договори и атаки срещу няколко предприятия - "Емко", "Аркос", "Арсенал", които като краен резултат, по думите му, целят "мачкане на тази индустрия". Посочи, че досега всички частни дружества в сектора са се справяли без помощта на държавата и благодарение на това, че тя не им пречи.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари