Слави Трифонов: Има много кадърни личности, но те не са в ГЕРБ!

0
ГЕРБ печели най-много при мажоритарен вот, но не отведнъж
ГЕРБ печели най-много при мажоритарен вот, но не отведнъж Видео: Actualno

"Тогава бяха умните и красивите, други сме сега".

Това заяви популярният телевизионен водещ Слави Трифонов в коментар пред Actualno.com.

Шоуменът се съгласи, че при варианта „мажоритарна система с абсолютно мнозинство в два тура” ГЕРБ има най-голяма изгода", но на изричен въпрос би ли поел отговорност, ако мажоритарният вот бъде приет и приведен в действие, той отговори: „Защо аз да поемам отговорност”?

„Изказах се много пъти по този въпрос. Мисля, че няма да стане отведнъж. Мажоритарният избор не е панацея, но е по-добър от този, който е в момента”, подчерта Слави Трифонов. Той е сигурен, че мажоритарната система ще накара партиите да издигат личности. „Има много кадърни личности, които могат да бъдат мотивирани от мажоритарен избор и не мисля, че те са в партия ГЕРБ”, уточни шоуменът. "Когато видим в действие мажоритарният вот, ще разберем какво ще се случи – не вярвам на прогнозите, че тази система ще е по-лоша", е тезата на Трифонов.

Ще се разпусне ли парламентът, ако все пак бъде гласуван законопроект за мажоритарния вот с абсолютно мнозинство в два тура? Според Слави Трифонов това няма да се случи. А когато не се случи, „пак ще се срещнем тук”, коментира шоуменът пред Actualno.com.

Източник: actualno
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари