Слънцето се показва, вятърът отслабва

0
На места преди обяд все още ще има превалявания от сняг
На места преди обяд все още ще има превалявания от сняг

На места преди обяд все още ще има превалявания от сняг

Днес облачността от запад ще се разкъсва и намалява и след обяд в повечето райони ще бъде предимно слънчево. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Сутринта на отделни места в планините и в крайните източни райони ще превалява сняг. Ще духа предимно умерен вятър от запад-северозапад, който вечерта ще се ориентира от югозапад и ще отслабне. Максималните температури ще са от 0° до 5°.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното, но ще продължи да се повишава и ще се доближи до средното за месеца.

Над Черноморието ще преобладава облачно време, преди обяд все още със слаби валежи от сняг. След обяд валежите ще спрат, а привечер и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад, който вечерта навсякъде ще се ориентира от югозапад. Максималните температури на въздуха ще са 1°-2°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще се разкъсва и намалява, но преди обяд ще е значителна и на места ще прехвърча сняг. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 5°, на 2000 метра - около минус 12°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари