Слънце и по-високи температури във вторник

0
Ще остане топло с максимални температури между 12° и 17°
Ще остане топло с максимални температури между 12° и 17°

През нощта облачността ще е разкъсана, предимно средна и висока

Ще духа слаб до умерен западен вятър. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, в София - около 1°.

Утре ще преобладава слънчево време. Вятърът ще се ориентира от юг и ще е слаб. Ще остане топло с максимални температури между 12° и 17°, в София - около 12°.

Това съобщи за Агенция "Фокус" дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология(НИМХ).

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, предимно средна и висока. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад, който след обяд ще отслабне и ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури ще са 13°-15°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 7°, на 2000 метра - около 2°.

В сряда в Северна и Източна България ще духа слаб до умерен югозападен вятър и ще остане топло за периода. Ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. В Югозападна България и западната част на Горнотракийската низина ще е почти тихо и през по-голямата част от деня ще бъде с ниска облачност и намалена видимост, а температурите ще са чувствително по-ниски.

В четвъртък след обяд в Дунавската равнина вятърът ще се смени със северозападен, облачността ще се увеличи. В петък ще бъде облачно. На места ще има и валежи, предимно от дъжд и предимно слаби. Вятърът ще бъде от изток-североизток, слаб до умерен. Дневните температури ще се понижат, но средноденонощните ще останат по-високи от обичайните за първата половина от януари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари