Нахлува студен въздух, дъждът преминава в сняг

0
Рязко понижение на температурите в събота
Рязко понижение на температурите в събота

Рязко понижение на температурите в събота

През нощта с умерен и временно силен северозападен, в Източна България североизточен вятър ще нахлува студен въздух. Валежите от дъжд ще обхванат страната, като в Северна и Западна България бързо ще преминат в сняг и ще започне да се образува снежна покривка. Утре в цялата страна вятърът ще се ориентира от североизток, ще е умерен и временно силен и с него ще продължи да нахлува студен въздух. Ще бъде облачно, с повсеместни валежи предимно от сняг, преди обяд в Югоизточна България и крайните югозападни райони от дъжд, но със застудяването и там бързо ще премине в сняг, сочи прогнозата на НИМХ.

Ще се образува снежна покривка, в повечето райони между 5 и 10 cm; в Предбалкана и Рило-Родопската област, където има условия валежите да са значителни, дебелината на снежната покривка ще достигне до 25-30 cm. В Дунавската равнина, Добруджа и Лудогорието, както и по планинските проходи ще има снежни виелици и ще се образуват навявания. Сутринта температурите ще бъдат между 0° и 5°, през деня ще се понижават и към 14:00 часа ще бъдат между минус 3° и 2°. През нощта срещу неделя от север валежите ще започнат да отслабват и да спират.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг. Ще се образува снежна покривка. По проходите ще има виелици и ще се образуват навявания. Ще духа силен североизточен, а по билата - югозападен вятър. Температурите ще се понижават и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 7°.

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи, като до обяд и по южното крайбрежие дъждът ще премине в сняг. Ще духа силен североизточен вятър. Максимални температури между 0° и 5°

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари