Система за лицево разпознаване улеснява контрола на парижките летища

0
Проверката става за 10 - 15 секунди
Проверката става за 10 - 15 секунди

Помещения, оборудвани със система за лицево разпознаване, вече са разположени на парижките летища, за да може граничният контрол да стане "по-плавен", обяви днес министърът на транспорта Елизабет Борн, цитирана от АФП.

Те се очакваха с нетърпение след лятото на 2017-а, когато на френските летища имаше хаос в разгара на туристическия сезон на фона на затягането на мерките за контрол на границите.

Оформяха се дълги опашки от чакащи и имаше силно раздразнение от това сред пътуващите, припомня Франс прес, цитирана от БТА. "Правителството се мобилизира, за да може да имаме тази година много по-плавно преминаване", допълни Борн, припомняйки, че на летищата "Роаси" и "Орли" са мобилизирани допълнително 300 полицаи. "Поставихме си целта гражданите на ЕС да не чакат повече от 30 минути, за да преминат през контрола, а извън ЕС - 45 минути", допълня тя.

Новите системи сканират лицето на пътника, за да го сравнят със снимката в паспорта и позволяват проверката да мине за 10 до 15 секунди, в сравнение с 30 до 45 при контрола с отпечатъци от пръсти.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари