Силистра подкрепя възстановяване на линията Русе - Силистра - Измаил по Дунав

0
За транспортния рейс настояват представители на българската общност в Украйна
За транспортния рейс настояват представители на българската общност в Украйна Снимка: Dunavmost / архив

За транспортния рейс настояват представители на българската общност в Украйна 

За възстановяване на директната транспортна връзка между Украйна и България настояват представители на българската общност в Украйна в писмо до кмета на Силистра д-р Юлиян Найденов. Транспортният рейс ще е с направление Русе-Силистра-Измаил и обратно.

Идеята е представена в писмо до Генералното консулство на България в Одеса от измаилската българска община "Св. София", културно-просветно дружество "Св. св. Кирил и Методий" в Болград, Асоциацията на българите в Украйна. А кметът Найденов го получи чрез министерството на транспорта, Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав", "Морска администрация", Министерството на туризма и посолството на България в Украйна.

В 6 точки, икономически предпоставки и изгоди, са представени всички мотиви за предложението към съответните ведомства. Това са: липса на въздушен транспорт между София и Одеса; нарастване броя на пътуващите през летния период между двете страни; оживяване на туристическия бранш, засилване на традиционно приятелските връзки между Украйна и България, в контекста на усилията за запазване и развитието на българската идентичност; засиления интерес и от румънска страна и други.

Д-р Найденов изпрати писмо в подкрепа на всички действия в полза на възстановяване на транспортната линия, за която той и неговият екип продължават да настояват в полза на общностите по поречието на река Дунав.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари