САЩ работят по алтернативни маршрути за износ на украинско зърно

0
В плана се предлага до октомври да се изнасят по река Дунав четири милиона тона зърно на месец
В плана се предлага до октомври да се изнасят по река Дунав четири милиона тона зърно на месец

В плана се предлага до октомври да се изнасят по река Дунав четири милиона тона зърно на месец

Съединените щати водят дискусии с Турция, Украйна и съседните страни за установяване на алтернативни маршрути за износ на украинско зърно, съобщава във вторник "Уолстрийт джърнъл", позовавайки се на висши служители във Вашингтон.

В плана на САЩ се предлага до октомври да се изнасят по река Дунав четири милиона тона зърно на месец, информира БНР.

Според посланика на САЩ в Украйна - Бриджит Бринк 50 вагона със зърно са били доставени на украинската компания Nibulon тази седмица, за да помогнат за транспортирането на зърно до дунавските пристанища, "където то ще бъде изпратено до световните пазари, за да помогне за стабилизиране на световните цени на зърното и да изхрани най-уязвимото население в света".

През юли Москва официално спря черноморската зърнена инициатива, подчертавайки, че ще обмисли подновяване на сделката, едва след като нейните изисквания бъдат изпълнени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    2
    Владимир Владимирович
    Айде, отидоха мостовете над Дунава! С любезното съдействие на американските ни „приятели“! Но пък ПеПерастите и ДеБилите ще ни построят нови, даже и тунели ще ни прокопаят, а ГЕРБерастите щели да ги „санират“!!!
  • 10
    1
    123
    ЕС ли е най-уязвимото и гладно население на света. И защо сащ се занимават с това ? Нито те са гледали зърното нито е тяхно. Май украинската кочина е била цел да стане америка, затова Владимир я запука.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари