Силен старт на фестивала "Русе Мези"

0

Вчера, зам.-кметът по устройство на територията инж. Димитър Наков откри фестивала за балканска култура и кулинария „Русе мези“, който се организира от Фондация „Румънеца и Енчев“, с подкрепата на Община Русе и ОП „Русе Арт“.

Г-н Наков приветства публиката и сподели, че за него е удоволствие да открие фестивала, който стартирайки от София, с подкрепата от г-жа Фандъкова, пристига и в град Русе, където много хора ще имат възможност да се включат в разнообразната програма. Той изрази увереност, че събитието ще се сдобие с голяма популярност.

Програмата стартира с музикални и танцови изпълнения на талантливи деца и състави, а по-късно, след официалното откриване, дойде ред пред публиката да излезе талисманът на фестивала - Гъмзата, който вдигна градуса на настроението.

И в следващите дни русенци и гости на града ще могат да се докоснат до балканския дух, изразен чрез музика, танци и вкусна храна през целия ден. Зрителите предстои да се насладят на гръцки, сръбски и български тематични вечерни концерти – ще звучат изпълнения на Андреас, Румънеца и Енчев, Бобан Здравкович, Група Скандау, Играта, Спенс, Кристо и Нели Петкова.

Очакват се много игри и награди, спортни турнири за малки и големи, танцов уъркшоп, семейни щафети, концерти на талантливи русенски изпълнители и състави и други изненади, част от програмата на фестивала.

Освен, че зрителите ще могат да се насладят на Европейското първенство по футбол на огромния 8-метров екран, в последния ден от събитието – неделя, любителите на футбола могат да бъдат зрители и на приятелски мач между отбора на Община Русе и „Отборът на сърцето“ в състав Скандау, Играта, Енчев и звезди от „Биг Брадър”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари