Швейцария отпусна 118 милиарда долара за сделката за Credit Suisse

1
Сумата беше одобрена от финансовата комисия на Федералното събрание на страната
Сумата беше одобрена от финансовата комисия на Федералното събрание на страната Видео: NOVA

Сумата беше одобрена от финансовата комисия на Федералното събрание на страната

Правителството на Швейцария отпусна 109 млрд. франка или около 118 млрд. щатски долара под формата на спешни гаранционни кредити за Швейцарската национална банка и UBS за придобиването на колабиралата Credit Suisse, предава NOVA.

Федералният съвет прие специалното съобщение за двата спешни гаранционни кредита по време на заседанието си на 29 март, се казва в изявлението на правителството. Сумата беше одобрена от финансовата комисия на Федералното събрание на Швейцария със 17 гласа „за”, един „против” и четирима въздържали се. Одобрението е за 109 млрд. швейцарски франка, от които 100 млрд. са гарантирани от правителството. Останалите 9 мрлд. ще бъдат използвани, само ако загубите на UBS надхвърлят 5 млрд. франка.

По-рано през този месец швейцарският гигант UBS се съгласи да придобие колабиралата Credit Suisse за 3 млрд. франка под натиска на местното правителство. Швейцарската национална банка се зае с подкрепата на сделката, която превръща UBS в един от банковите гиганти в света.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    БНБ
    Това е доказателство, че парите нямат стойност. Кой нормален ще разреши да се дадат над 100 млрд. за оня дето духа.
  • 1
    3
    До 2
    Не я мисли Швейцария,толкова войни е преживяла и оцеляла с банковата си система,която не е спряла да просперира.И винаги е вземала правилното решение и заставала на правилната страна.Несериозно е да се коментира банковата и система..
  • 0
    2
    русенец
    Независима Швейцария взе страна в конфликта, парите се изплашиха и напуснаха банковата и система. Швейцарските банки винаги са били символ на неутралитет и сигурност. Бяха! Те бяха и основно перо в приходите на страната.
  • 2
    1
    🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇧🇬🇧🇬🇧🇬
    Брутална сума пари ! За нея ще ни изкупят със все мутренските имоти, хотели, ниви барабар с на боко зайчарника и кюлчетата в него. Но това не е заради Раша, то е защото Юпитер е ретрограден в Сатурн а Луната дърпа гълфстрийма на юг от което херингата не хвърля хайвер и банката фалира.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари