Съдят банка в Швейцария, заради българин бивш борец

0
Швейцарският федерален прокурор твърди, че българската наркомафия, водена от бивш борец, е депозирала около 55 милиона франка в Credit Suisse
Швейцарският федерален прокурор твърди, че българската наркомафия, водена от бивш борец, е депозирала около 55 милиона франка в Credit Suisse

Швейцарски федерален прокурор твърди, че българската наркомафия е депозирала около 55 милиона франка в Credit Suisse

В тази връзка държавата иска над 42 милиона франка (40 милиона евро) като обезщетение от Credit Suisse Group AG. Искането е предявено след 14-годишно разследване на предполагаемия провал на кредитора да предотврати прането на пари от българска група за наркотици, предаде БГНЕС.

Федералният наказателен съд на Швейцария разкри обвиненията в документ от 500 страници, в който се твърди, че банката страда от „сериозни организационни недостатъци“ в предотвратяването на прането на пари, според доклад, публикуван в неделя от SonntagsZeitung.

Швейцарският федерален прокурор твърди, че българската наркомафия, водена от бивш борец, е депозирала около 55 милиона франка в Credit Suisse. Голяма част от тях са били ръчно доставени в куфари, пълни с разопаковани банкноти, според доклада. Федералният прокурор също се насочи към бивша служителка на Credit Suisse за ролята ѝ в аферата.

Банката заяви, че „отхвърля като безпочвени всички обвинения по този въпрос и е убедена, че бившата ѝ служителка е невинна“, според изявление, изпратено по имейл. "Банката ще се защитава енергично в съда."

Въпросният случай е последният удар за изпадналата в затруднение банка, която наскоро обяви, че ще отдели допълнителни 500 милиона франка тази година за съдебни спорове. Банката все още е разклатена от големи загуби, свързани с колапса на Archegos Capital Management и Greensill Capital. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Е, ми така ...
    Сега ще очакваме новини - "Застрелян е ...", я борец, я банкер, я мутра, но не е и някой ... политик!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари