UBS купува Credit Suisse

0
Правителството обмисляше вариант за национализиране на финансовата институция
Правителството обмисляше вариант за национализиране на финансовата институция Снимка: AFP / Fabrice Coffrini

Правителството обмисляше вариант за национализиране на финансовата институция

Най-голямата финансова институция в Швейцария UBS ще спаси от фалит банката Credit Suisse („Креди сюис“). Конкурентът ѝ ще я купи за 2 милиарда долара, съобщи вестник Financial Times, предаде БГНЕС.

Правителството обмисляше вариант за национализиране на финансовата институция.

В четвъртък Швейцарската национална банка беше принудена да отпусне заем до 50 милиарда франка (около $53,7 милиарда) на „Креди сюис”.

Това обаче не спря котировките на акциите на кредитната институция да паднат, тъй като големите инвеститори отказаха да ѝ предоставят допълнителен капитал. В резултат на това до края на търговията в петък капитализацията на „Креди сюис” падна до $8 милиарда спрямо $56,6 милиарда за UBS.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари