Ще стане ли Диана Иванова кмет, ако активът на ГЕРБ "отиде за гъби"?

3
ГЕРБ даде мощно рамо на Даскалов, с риск да загуби изборите в Русе
ГЕРБ даде мощно рамо на Даскалов, с риск да загуби изборите в Русе

Местните активисти класираха директорката на Професионалната гимпазия по облекло Диана Иванова „на опашката“ , а Изпълнителната комисия я издига за кандидат кмет на Русе.

Националното ръководство на ГЕРБ дава мощно рамо на своя избор за партиен шеф на Русе с риск на загуби местните избори в дунавския град, пише Епицентър. Защо?

Изпълнителната комисия на ГЕРБ заложи за общинските избори в Русе на директорката на Професионалната гимназия по облекло Диана Иванова, която местните партийци класираха на предпоследно място на номинационното събрание. По този начин обаче националното ръководство на партията оказа подкрепа на новия общински ръководител на ГЕРБ – бизнесмена Росен Даскалов. Иванова е негов избор.

Самият Даскалов бе приет на нож от русенските гербери. „Лицето Росен Даскалов е напълно непознато като член и активист в общинската структура на ГЕРБ - Русе, няма никакъв принос към организационния живот на партията, поради което не се ползва и с подкрепата на местния актив“, написаха в гневно писмо, адресирано лично до лидера на ГЕРБ Бойко Борисов 20 души от общинската организация.

Това се случи на 1 август. Че в ГЕРБ-Русе нещо става, се разбра още, когато партията не подкрепи за трети мандат кмета Пламен Стоилов.

Официално той сам се оттегли, но все пак публично отбеляза, че го прави, защото не чувства политическа подкрепа. За популярността на градоначалника и неговия екип сред актива на ГЕРБ говори фактът, че неговата номинация за предстоящия вот – Спасимир Димитров, набира най-голям брой гласове на номинационното събрание, проведено на 9 август.

Димитров ръководи дирекция „Обществен ред и сигурност“ в общината. На въпросното събрание Димитров получава 130 гласа, а Иванова – 70. По-малко от нея взима само директорът на „Пристанище Русе“ Стоян Христов - 38 гласа. След Димитров се нареждат собственикът на аптеки Бедрос Пехливанян (105 гласа), депутатът Светлана Ангелова (103 гласа), баскетболистът Филип Виденов (76 гласа), проф. Михаил Илиев от РУ (71). За бившия окръжен прокурор и ръководител на Апелативната прокуратура във Велико Търново Огнян Басарболиев гласуваха 70 души, колкото и за Иванова.

Това припомняне е важно, за да се разбере колко трудно ще бъде на Диана Иванова да извоюва мандат за ГЕРБ в Русе

Иванова през 2015 г.  бе общински лидер на партията на бизнесмена Христо Ковачки „Български демократичен център“ и кандидат за общински съветник. Тогава БДЦ подкрепи Пламен Стоилов за кмет, не издигна свой претендент. 

Партията на Бойко Борисов ръководи дунавския град от 2011 г. 

Преди десет години в София Борисов заложи точно на педагог - Йорданка Фандъкова. Остава да се види обаче дали "моделът Фандъкова" може да сработи и в друг град и дали популярността на Иванова ще бъде достатъчна, за да победи, ако активът на партията, която я издига, по време на кампанията „отиде за гъби“.

Източник: Епицентър.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари